Miljøhistorisk oppsummering

Nå som det verdenspolitiske establishement har samlet seg i København for å hylle miljøet er det på sin plass med en kort miljøhistorisk oppsummering.

Den moderne Miljøbevegelsen kan spores tilbake til Jean-Jacques_Rousseau. Han  mente at mennesket hadde det best i sin naturtilstand, men at sivilisasjonen og samfunnet hadde ødelagt det.

Utover 1800 tallet utviklet det seg i denne ånd over alt i Europa et tilbakeskuende svermeri for folkemyter, sagn, ruiner og raser. Herhjemme ga det seg utslag i blandt annet Asbjørnsen & Moe’s folkeeventyr, Grieg Dovregubbens hall, Maleriet “Brudeferd i Hardanger” av Tidemann og Gude” og nynorsken.

Som en følge av nasjonalromantikkens ideer om et “ekte liv i pakt med naturen” utviklet det seg ideer om tilhørighet mellom folk og jord og en sterk nasjonalisme som førte til 1 verdenskrig.

1 verdenskrig la ingen demper på romantiseringen med fortiden, visjonene om knytningen mellom folk og land og drømmene om et ekte liv på landet. Hamsuns “Markens grøde” er et eksempel på denne idestrømningen.

I mellomkrigens italia spilte Mussolini på romersk historie og drev skogvern. Nazistene brukte store krefter på arkeologiske undersøkelser (se Ahnenerbe ) på jakt etter det tradisjonelle liv og tilhørigheten mellom folk og jord (se blut und boden).

I tråd med Rousseau’s ideer var nazistene skogvernere, gikk inn for dyrerettigheter, de var vegetarianerene ikke røykere, spiste økologisk mat og opprettet nasjonalparker. Tyskerne førte også en aktiv distrikstspolitikk Anschluss som gikk inn for å samle alt tysk folk som hørte hjemme på tysk jord og rense vekk det kunstige (jøder, slaver, sigøynere).

Holocaust og tapet av andre verdenskrig satte miljøbevegelsen midlertidig tilbake. Men det vokste snart frem en ny generasjon de såkalte 68′erne som tak i disse ideene. Historien siden har vært et eneste langt seierstog frem mot København.

Vår nazisympatiserende presse kan fortelle at verdens ledere (Jens Stoltenberg er ikke og vil aldri bli min leder) er samlet. Mulighetene er tilstede for at vi kan få etablert et permanent globalt lovverk for å fjerne alt det kunstige og drive oss tilbake til vår naturtilstand.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Filed under: on December 7, 2009 at 9:12 pm Comments (1)

One Comment

 1. On December 7, 2009 at 10:08 pm Trollapekatt Sier:

  Søren au! Det er så utrolig vanskelig å gjøre seg opp en mening om miljøpolitikken når det er så ufattelig sprikende hva som er rett og galt! Så på nrk i går om oljens skyld i disse klimaendrende tider, og hovedskylden ble selvsagt lagt på kapitalistene. Dette fordi kapitalistene tydeligvis oppfant konsumisme (ismen om å konsumere mest mulig????) og profitt som går på bekostning av natur. Alt var kapitalistenes skyld i verden: fattigdom, klimakriser som skyldes overforbruk av olje, tapping av verdensressurser, kapitalistiske amerikanere mm….

  Jeg klarer ikke å se klart…..blir skikkelig forvirret….. en ting er hva liberalistiske skribentene skriver, en annen ting er hva de ulike klimaforskerne skriver som heller ikke er enig med hverandre….jeg klarer ikke å se hva som er sant og ikke sant objektivt når jeg heller ikke forstår alle faktaene som legges på bordet og hvordan se koblingene derefter….hva skal jeg gjøre???

  Forvirret trollape


  Ingen forstår alt. Man får nøyes med å forstå det man forstår og stole på sine egne øyne og sitt eget hode.

  Når det gjelder “klimakrisen” er jeg helt sikker på at sentrale *forskere* er korrupte og at prosessene er politisk styrt.

  Disse linkene gir dokumentasjon av Climategate.
  http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/originals/Monckton-Caught%20Green-Handed%20Climategate%20Scandal.pdf

  http://wattsupwiththat.com/2009/11/25/climategate-hide-the-decline-codified/

  Her er f.ex noen kodelinjer fra modellene som forteller at vi går mot undergangen. Programmerene bare tar noen tall ut av løse lufta for å få tallene til å passe med fasiten til sin arbeidsgiver. Det er på en måte nok for meg. Disse folka er kjeltringer.
  ===================================
  ;mknormal,yyy,timey,refperiod=[1881,1940]
  ;
  ; Apply a VERY ARTIFICAL correction for decline!!
  ;
  yrloc=[1400,findgen(19)*5.+1904]
  valadj=[0.,0.,0.,0.,0.,-0.1,-0.25,-0.3,0.,-0.1,0.3,0.8,1.2,1.7,2.5,2.6,2.6,$
  2.6,2.6,2.6]*0.75 ; fudge factor
  (…)
  ;
  ; APPLY ARTIFICIAL CORRECTION
  ;
  yearlyadj=interpol(valadj,yrloc,x)
  densall=densall+yearlyadj
  ========================================

  Det er ikke dermed sagt at vi ikke skal ha det rent og fint rundt oss. Men trenger vi disse Smågudene til å fortelle oss det? Og når vi snakker om det med å bruke øynene. SER du noen krise når du ferdes i skog og mark på sjø og fjell? Det gjør ikke jeg i hvert fall.

  Consumerism har ingen ting med kapitalisme å gjøre. I et laissez faire samfunn der alle har ansvar for seg selv er det naturlige å være forsiktig og sparsommelig. Alle vet at sparsommelighet er en forutsetning for velstand. Politikerene derimot elsker å konsumere pengene våre og har i Keynes funnet teorier som legitimerer dette *vitenskapelig* Keynes sier at det er konsumet som driver økonomien og at det er statens oppgave å holde konsumet oppe for å holde økonomien i gang. 100% bakvendt.

  George Reisman har flere gode artikler om økonomi blandt annet denne som var nr 2 i en serie om grunnleggende økonomi:

  http://georgereisman.com/blog/2009/02/economic-recovery-requires-capital.html

  Jeg tenkte eller lage en artikkel om Tormod Valakers bok “Litt Fascisme her statsminister”. Han påpeker blandt annet at han ikke fant en eneste artikkel som presenterte opposisjonen i Italias synspunkter på 30 tallet i avisene han gikk igjennom i boken. (Mussolini derimot slapp stadig til med kronikker.)
  Det sier en del om pressens vinkling. Det krever litt å tenke selv i et slikt klima.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00