Stabil utvikling i produksjon og sysselsetting

Målet og begrunnelsen for opprettholdensen av pengemonopolet er å stabilisere utviklingen i produksjon og sysselsetting. For de som følger litt med i nyhetene så er ikke akkurat stabilitet kjennetegnet på den økonomiske utviklingen. Tvert om er en verdensomspennende finanskrise resultatet.

Får dette pressen til å stille spørsmål ved pengemonopolet og forestillingen om at det er mulig å fin tune økonomien ved at voldsmonopolet fastsetter rente og pengemengde? Neida. Norsk presse er ukritiske til pengemonopolet som sådan. Ikke en kritisk artikkel. Ikke et forslag om å lenge pengevesenet over i frivillig sektor. Det foreslås bare å flikke på systemet. Tilsynelatende ingen ser problemer i at sentralbanken og forretningsbankene i en vakker duett siste 5 årene har tryllet  600.000.000.000 kroner frem fra løse luften og pumpet pengene inn i boligsektoren. Norsk presse ser ingen sammenheng overhodet mellom pengetryllingen og de massive feilinvesteringene som nå kommer til syne og korrigeres.

Løsningen på problemene er i følge norske presse og norske proffesorer å trylle enda flere penger frem fra løse lufta. Man blir matt. Martin Kolbergs kronikk gir hint om årsaken til den utbredte økonomiske inkompetanse. Keynes er en integrert del av sosialdemokratisk ideologi. Og som Førde sa: “Vi er alle sosialdemokrater” (*) 

**(Alle? øhhm Nesten.  En liten gruppe mennesker gjør fortsatt motstand)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Filed under: on April 25, 2009 at 11:47 pm Comments Off
Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00