Flyene i Ruritanina

Vi er i Ruritania og staten skal finansiere 55 års pensjonsalder, gratis appelsiner whatever. Statsadministrasjonen har en fornemmelse av at folk synes det betaler nok skatt som det er så hva gjør de?

En funksjonær får en lys ide: Vi innfører tvungent reserveringsystem for flyselskapene! Her har staten tilgang og kan tjene gode penger på salg av flybiletter. Staten utsteder flybiletter i hytt og pine for å finansiere sine stadig nye valgløfter. For å kamuflere det som skjer gir staten spesielle reisebyråer tilgang til å selge flybilletter i hytt og pine også mot kommisjon.

Alt er fryd og gammen. Alle gleder seg til å fly vi har boom. Så dukker folk opp på flyplassen i en stor forsamling. Det er ikke plass. Mange må områ seg og reise hjem. Bust.

Slik fortsetter det år ut og år inn. Bilettsalg boom. Oppmøte bust.

Professorene prediker på universitetene at reguleringer må til. Jounalistene følger opp i riksdekkende fjernsyn. Folk blir mere og mer sinte på flyselskapene som aldri har plass. De får pålegg om avgangstider på ukurante tidspunkter og minimal seteavstand for å avhjelpe problemet.

Passasjerene reguleres også strengerer og strengere. Bokstavene nummereres og folk får kun lov til å reise på samme dato som bokstaven i etternavnet sitt. Allikvel er det stadig vekk overbookede fly.

Så en dag sa en liten gutt i flykøen, er det ikke svindel å selge flybiletter når man ikke har noe fly? Det er ikke svindel når staten gjør det.

Men mamma. Må ikke noen dra hjem uten å få fly når det er solgt mange flere biletter enn det er flyseter? Neida. Når staten gjør det skaper det ingen problemer. Problemet er markedskreftene.

Eller jo kanskje har du rett. Og så sa alle i køen og bilettskranken. Vi vil ha vårt eget bilettsystem! vi vil ha vårt eget bilettsystem! Og så måtte professorene, journlistene og byråkratene bare gå og gjemme seg.

Og snipp snapp snute så gikk flyene i Ruritanina i rute.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Filed under: on April 13, 2009 at 8:07 pm Comments Off
Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00