Førevar prinsippet i norsk idrett.

Førevar prinsippet er nå innført i norsk idrett. Kvinner og menn foreldre og ildsjeler betraktes fra den 1 januar 2009 som pedofile og må holde seg unna barna inntil de har fremlagt politiattest. For å være på den sikre siden skal alle med, ingen slipper unnna. Best å være førevar.

Dette er et eksempel på vrangvilje. Den velvillige betrakter alle voksne som uskyldige, ansvarlige, skikkelige, fredelige og vennlige inntil det kommer indikasjoner på det motsatte. Dette er et av grunnprinsippene i en rettstat. Tiltalte betraktes som uskyldig inntil det motsatte er bevist. 

Den vrangvillige har motsatt utgangspunkt; Alle betraktes som skyldige skurkaktige, uansvarlige og uskikkelige inntil det motsatte er bevist.

De vrangvillige flokker seg til maktposisjoner slik at de kan få kontrollert alle de skyldige og nå har de altså plassert seg i ledelsen i norsk idrett også.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Filed under: on December 16, 2008 at 9:51 pm Comments (4)

4 Comments

 1. On December 16, 2008 at 10:36 pm adolph Sier:

  Som om det ikke har vært vanskelig nok å skaffe frivillige fra før…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. On December 16, 2008 at 10:51 pm KingKong Sier:

  Dette kommer til å få store følger for alt som heter frivillighet i barneidretten. Det er fra før vanskelig å få foreldre nok til å stille opp, dette gjør det mye verre.

  Har to barn selv som spiller fotball, og vurderte i høst om jeg skulle involvere meg, men med dette blir det uaktuellt.

  Jeg skal på en måte bevise min uskyld før jeg kan godkjennes. Det er ufint.

  Tror ikke de ser konsekvensene av dette, men det vil nok vise seg etterhvert.

  Fint at man har barnas beste i tankene, men med tanke på hvor mange tusener av frivillige som stiller opp, og hvor lite dette problemet egentlig er, så er det et feil tiltak.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. On March 4, 2009 at 12:33 am Trener Sier:

  Jeg er overrasket over vendingen i dette innlegget. Jeg trodde at DLF var for å straffe forbrytere hardt, ja til og med hardere enn idag. En av de gruppene som ikke kan ta ansvar for eget liv og egne valg er våre barn. I forbindelse med at statens oppgave bør være å hindre vold lages derfor regler som gjør det vanskeligere for de som har uhederligi hensikter å ha med barn å gjøre. Dette kan sammenlignes med at en drosjesjåfør må fremvise førerkort for bil for å få lov å frakte oss med taxi.
  Hverken politiattest elle førerkort sansynliggjør en god behandling, men det vanskeliggjør uhederlige hensikter.

  Jeg vil leve mitt liv i fred og ønsker en sikkerhet for at de voksne mine barn omgås i idrettslig sammenheng også vil la mine barn, min famile og meg i fred.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. On March 4, 2009 at 1:44 pm Fotballtrener Sier:

  Det er en grunnleggende feil å tolke alle regler og forordninger som inntrenging i sitt privatliv. Noen forordinger og regler er laget for å beskytte tredjepart. tredjepart i dette tilfellet er BARNA. Deres beskyttelsesbehov anses som viktigere enn den eventuelle belastningen enkeltpersoner måtte føle ved å be om å få en utskrift fra politiet over de opplysninger politiet allerede sitter på. Dette er dessuten bredt diskutert i de frivillige lag og fora innen idretten.

  Hvis man vil arbeide som pilot må man fremvise førerbevis for fly, hvis man vil arbeide med barn må man fremvise vandelsattest. Vi man ikke fremvise hverken eller er det er et valg alle frie mennesker selv må ta, men konsekvensen er at man ikke kan føre flyet. Ikke mye værre enn det.

  Jeg var nysjerrig på DLF, men finner det underlig at representater derfra heller vil utette mine barn for mulige overgripere enn å forsøke å vanskeliggjøre overgripereres aksess til barna. Sjekk med alle foreldre i Våg idrettslag i Kristiansand om hvordan dette kan slå ut på sitt aller værste. Spørsmålet til TK må da bli; Hvordan skal vi best stanse dømte pedofile fra å jobbe med barn ?

  Det overrasker meg faktisk at voksne mennesker kan innta en slik posisjon, som TK her gjør i sitt innlegg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00