Økonomifaget i krise

Vi står nå midt i en krise som skyldes offentlige inngrep særlig ordningen med statlig pengemonopol. De underliggende årsakene ignoreres, men de fleste er allikel enige om at krisen skyldes uvettige utlån.

Midt i denne situasjon går altså professorerer, kommentatorer og politikerer ut og sier at løsningen på krisen er utlån og kritiserer bankene for å holde igjen. Vi får altså vite at "Løsningen på krisen er "mer av det som forårsaket den". Dette er en selvmotsigelse som burde få noen hver til å tenke seg om, men vi bullshittes altså i strie strømmer med at nye utlån er nødvendig for å rette økonomien.

Realitetene er at vi i lang tid har konsumert for mye og spart for lite. For å bøte på dette må vi nå spare mer og konsumere mindre. Det er gjort omfattende feilinvesteringer rettet mot konsum disse må nå likvideres og ressursene må settes inn i produksjon.

Dess flere tiltak myndighetene iverksetter for å stimulere konsum og forhindre sparing dess lenger og dypere vil krisen bli.

Dersom du har lyst til å lære ORDENTLIG økonomi (til forskjell fra det KEYNES BULLSHITTET ) vi nå fores med i alle kanaler anbefaler jeg http://mises.org som har daglige artikler om økonomi og en nettbutikk med ORDENTLIGE bøker om økonomi.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Filed under: Uncategorized on December 5, 2008 at 10:42 am Comments Off

Sorry, the comment form is closed at this time.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00